Malin & Saga

Asiatisk sallad med halstrad lax

Gårdagens goda sallad <3 Flera frågade om receptet och jag har försökt få ner det så gott jag kan, brukar ju bli improvisation i vårt kök. Laxen kan bytas ut mot något gott kött, eller mot räkor. Vi hade basmatiris till igår, men man kan lika gärna täcka botten på fatet med risnudlar, glasnudlar, eller sushiris.

Detta hade vi i:
Lax (vi hade salmalax)
Rödkål – valfri mängd
1,5 dl edamamebönor
1 tärnad avokado
1 dl mango
1,5 tomat
1/3 gurka (utan skal)
Färsk koriander
Sesamfrön

”Dressing”
Juice från 1,5-2 lime
1/2 färsk röd chili
1 msk korianderfrön
1 stor vitlöksklyfta
Liiite olja (vi hade sesamolja)
Salt & peppar

Gör såhär:
Mixa ihop dressingen så den får gotta sig. Riv ner rödkålen i en skål med osthyvel. Häll i lite dressing och låt stå en stund. Koka upp vatten och låt bönorna ligga i 1-2min. Häll av vattnet och tillsätt lite dressing. Tärna alla grönsaker. Sprid ut rödkålen på ett fat (och ev nudlar om ni vill ha det) och varva sen grönsaker, mango, koriander & sesamfrön. Toppa med bönorna när dom svalnat lite. Dom får gärna vara lite ljumna. Salta & peppra laxen och stek hårt i olja max 1-2min på varje sida. Ta av och pensla på lite dressing & toppa med massa sesamfrön. Skiva upp laxen – lägg på fatet och toppa allt med mer sesamfrön, koriander & lite lime. Vi hade varmt basmatiris till vid sidan.

Dressingen blev inte superstark – och jag valde att bara ”marinera” rödkålen, bönorna och laxen så att Saga skulle kunna äta av det mesta, så inte allt var dränkt i dom smakerna. Resten kan man själv hälla på!

Och ni vet – koriander är något man ÄLSKAR eller HATAR…. Vi älskar det, men Saga hatade det hahahaha, den flög ut illa kvickt ur munnen. ”BLÄÄÄÄÄ mamma, vill inte ha det gröna”….

Enjoy!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats