Malin & Saga

Egen plommonpuré

Du behöver:
1 påse saltå kvarn ekologiska plommon
1 skalat och tärnat ekologiskt päron eller äpple

Gör såhär:
Lägg plommonen i blöt i ett par timmar – ta nytt vatten så det precis täcker och tillsätt päron/äpple. Koka i ca 15min och SPARA kokvattnet sen. Frys in det i istärningar och ha i smoothies, eller ge några tärningar att dricka om bebis är riktigt hård i magen. Mixa! Jag brukar ha kvar hälften i kylen, det håller sig i 1 vecka ca. Resten fryser jag in i burkar eller istärningar.

IMG_20160914_195758

Egen plommonpuré är både billigare, godare och mer koncentrerad än färdig 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats