Malin & Saga

Fiskgratäng

En ”helt vanlig” fiskgratäng här hemma. När det gäller smaksättning av såsen, och örter, kryddor osv, så brukar vi improvisera/pussla med vad vi har hemma. Denna gången blev det såhär:

 

Du behöver: (till 3-4pers)
400g torsk (vi kör vanligt torskblock, låt rinna av och pressa ur sista vätskan med papper)
1 stor lök
2 vitlköksklyftor
Cayennepeppar (valfritt)
1/2-1 fiskbuljongtärning
2-3msk persilja (ville egentligen ha dill haha men slut..)
3,5 dl matlagningsgrädde
1-2msk vitt vin (valfritt)
Salt & vitpeppar

Potatismos:
Potatis, mjölk, ev parmesan, smör, & kryddor, 1 ägg

Tillbehör:
Citron & parmesan

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200gr. Skiva och sätt potatisen på kokning. Finhacka lök & vitlök. Fräs med cayennepeppar & olja. Mosa ner en buljongtärning. Tillsätt matlagningsgrädde, vin & persilja. Låt småkoka ca 10min och smaka av med salt & peppar. När potatisen är klar – häll av vattnet, tillsätt mjölk, smör, parmesan (jag hade ca 1dl riven) & kryddor – vispa med elvisp. Rör ner ett ägg. Låt svalna lite… Lägg fiskblocket i en form, häll lite sås över så att det precis täcker fisk & form. Klicka eller spritsa mosen runtom, inte alltför mycket, blir det över så ha det bredvid istället. Häll på resten av såsen & toppa med lite parmesan. In i ugnen i ca 20min – klart!

Servera med lite färgglada grönsaker. Grovriven morot & pressad citron är ju sååå gott.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats