Malin & Saga

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa med halloumi & parmachips.

Denna soppan är ju bara SÅ god. Vi har den som förrätt ibland om vi har gäster, då kan man toppa med typ parmachips eller bacon – och en klick creme fraiche. Nu valde vi att tillsätta lite halloumi också, så den blev lite matigare – och hade den som huvudrätt.

Du behöver (till ca 3stora port):
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600g gröna ärtor
6dl vatten
1,5-2dl grädde (vi hade havre)
grönsaks el kycklingbuljong
salt & peppar

Topping:
parmaskinka
halloumi

Gör såhär: Hacka lök & vitlök grovt – fräs i olja någon minut. Tillsätt ärtor, vatten, grädde & buljong. Koka upp och låt koka 2-3min. Mixa slät. Smaka av med salt&peppar. KLAR! Enkelt va?

Tärna eller strimla halloumi och stek lite snabbt i olja. Parmachipsen: Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på varmluft, 200grader i några minuter tills dom börjar stelna. Ta ut och låt svalna, sen är dom klara!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats