Malin & Saga

Hemmagjorda fiskpinnar

Lyckades inte få någon bra bild, så fick bli en gammal bild från när vi gjorde pankopanerade fiskpinnar sist. Riktigt gott & enkelt. Faktiskt enklare än man tror..

Du behöver:
400g torsk (vi tog ett helt block)
mjöl
1ägg
pankoströbröd
salt&citronpeppar
Valfria tillbehör – vi hade:
potatismos
remouladsås
rivna morätter
(jag hade lite lime&koriander istället för remoulad)

Gör såhär:
Låt fisken rinna av ordentligt. Pressa ur det sista med papper. Skiva stavar i valfri storlek. Ta fram tre skålar (till mjöl, ägg & panko+salt&citronpeppar). Doppa först i mjöl – sen ägg & sen pankoströbröd&kryddor. Lägg i en ugnsfast form. Vi körde dom i ugnen på ca 200g i typ 10-12min, tills ytan började få färg och blev frasig. Så himla goda och saftiga! Tusen gånger bättre än vanliga fiskpinnar! Vill man ha dom ännu lite godare och lyxigare… så stek dom istället, i smör 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats