Malin & Saga

Kycklingfärslimpa

Denna gjorde jag när Saga var 10mån och den blev en storhit – tror vi ska slänga ihop den snart igen här hemma. Mat som går att förbereda och frysa in är kanon när man har ont om tid efter förskolan och maten ska upp på bordet snabbt!

IMG_20161112_142107

Du behöver:
500g kycklingfärs
1/2 finhackad lök
1,5 finhackad paprika
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk ströbröd (valfritt)
Vitpeppar & paprikapulver

Gör såhär: Rör ihop alla ingredienser – lägg bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca 40min. Det samlades en del vätska på slutet, så när jag tagit ut den öste jag ur vätskan med en sked. Lyft upp med pappert under fortfarande, skär i skivor – låt stå så tills den svalnar och får ”sätta” sig. Är direkt, eller frys in skivorna styckvis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats