Malin & Saga

Mormors fiskbullar

Har haft ganska svårt att få i denna lilla tjejen fisk, men dessa fiskbullar kan hon äta hur många som helst av! Bara mormor som gjort dom hittils, så vi fick sno hennes recept:

Du behöver:
500g fisk (vi hade hälleflundra)
1 ägg
Salt & peppar (valfria mängder)
1dl mjölk
1 dl grädde

IMG_20170306_203007_903

Gör såhär:
Mixa fisken i matberedare tills den blir som färs. Rör ner kryddor, mjöl, grädde och mjölk och låt stå i kyl i ca 2h. Forma till bollar med hjälp av två skedar som du doppar i vatten emellanåt. Går ej att rulla. Sänk ner som efter hand i kokande vatten och låt koka ca 8min. Håva försiktigt upp med sil eller sked och låt torka lite så dom får sätta sig.

Såsen: Smält 3 msk smör, sikta över 3 msk mjöl och rör ner ca 4-5dl mjölk och 1-2msk hummerfond. Koka upp och låt småputtra MED lock i ca 20min. Lägg sen ner fiskbullarna och låt dom bli varma i såsen.

Servera gärna med potatismos & ärtor!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna-Paula

    Hejja Sagas mormor för detta receptet och tack till dig för att du delar med dig av det? Min son har också varit skeptisk till all fisk jag har försökt med men de här fiskbullarna älskade han! Jag är superglad för receptet. Jag la till vitpeppar, tomatpuré och dill. Tack för din inspirerande blogg!

    1. sagasbarnmat

      Sorry för sent svar <3 har inte varit så aktiv här.. men gud vad kul att dom gick hem! Det var ett tag sen vi åt dom nu men kanske dags igen 😀 gott med tomatpuré & dill!

stats