Malin & Saga

Muffins med grötpulver

Vi kör vidare på muffins här hemma, som plock, mellis eller efterrätt!
Här är en variant med grötpulver i, kanon med lite extra vitaminer.

Du behöver:
1 ekologisk banan
1 dl ekologisk havredryck
3 ekologiska ägg
1,5 dl grötpulver (vi tog hipps ekokogiska risgröt)

Mixa ägg, banan & havredryck – rör ner grötpulver och häll i muffinsformar.
Grädda på 200grader i 15-20min.

IMG_20161008_200952
Såhär blev resultatet! Såklart lite ”kletigare” än vanliga muffins men dom går
bra för bebis att hålla i och bita av tuggor själv.

Vi testade en matigare variant också eftersom det är svårt att få i lilla fröken här hemma riktig mat just nu..

”Falukorvsmuffins”

Du behöver:
3 ekokogiska ägg
1 dl ekologisk havredryck
1 dl grötpulver
2 dl valfri ingrediens (vi tog 1,5dl riven falukorv & 0,5dl blomkålsris)
Gör såhär: Rör ihop alla ingredienser – häll i formar och grädda på 200grader i ca 12-15min.

IMG_20161011_201630
Dessa fastnade rejält trots mycket olja/smör i formen, så dagen efter gick jag och handlade…….
Sikikonformar!

Så fina och sååååå bra, allt lossnar från dom! Hittade dom på Cervera, men finns säkert
i flera andra köksaffärer!
IMG_20161011_124007

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats