Malin & Saga

Saffransfisksoppa

Alltså jag ÄLSKAR saffran 🙂 Denna saffransfisksoppan är så himla god, enkel att variera beroende på vad man har hemma, och enkel och bra att förbereda dagen innan så basen får gotta till sig. Såhär blev den denna gången:

1pkt saffran
1/2-1krm paprikapulver el chilipulver
1 grovriven morot
10 halverade champinjoner
5 dl vatten
(valfritt: fiskbuljong/fiskfond)
1,5dl vispgrädde
1 tärnad tomat
400g fisk
(Detta blev två stooora vuxenportioner och 3 bebisportioner)

Gör såhär:
Fräs lök, morot, chili/paprikapulver och champinjoner några minuter i rapsolja. Tillsätt vatten och ev fond och låt småkoka i ca 10min. Gör du den dagen innan eller på morgonen så låt den nu stå och gotta till sig. Sen, tillsätt grädde och koka upp, ta bort från plattan och lägg ner tomat & tärnad fisk. Låt stå några minuter med lock på (ej på plattan) och när fisken trillar isär så är den färdig att äta! För matigare variant – tillsätt tärnad potatis.
Bebistips: Vi mixade Sagas portion grovt i mixern, så att det fortfarande fanns bitar kvar, sen mosade jag ner potatis så det blev lagom fast konsistens.

IMG_20161027_171333

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats