Havregröt med hallon
Mumsig hemmagjord gröt som passar från 6 månader.
Till 5-6port behöver du:
3 dl havregryn
4dl ekologisk havredryck
2dl vatten
1dl havregrädde
5tsk rapsolja
6msk malda pumpafrön (järnrikt)
Valfritt: 2dl hallon & 1 mixad banan
Gör såhär:
Koka havregryn, vatten och havredryck i några minuter tills det börjar tjockna. Tillsätt havregrädden och koka några minuter till. Rör ner pumpafrön och rapsolja och tillslut hallon och banan. Jag rörde ner hela trädgårdshallon, annars rekommenderas det att man kokar hallon först. Detta blev en lite fruktigare variant, tycker den passar bra som mellis också. Om man vill uppnå ungefär samma järnhalt som i köpegröt (ca 3mg) så rör ner 1tsk mixat paltbröd precis innan servering och toppa med 1-2kuber aprikospure!