”Nyttig” tacopaj
Okej, vi kallar denna ”nyttig” tacopaj då den är tusen gånger nyttigare än tacopajerna jag gjorde för några år sen haha… Perfekt familjemat, och bra matlåte-mat också då den är minst lika god när den stått och gottat till sig, eller kommer från frysen.
Steg 1
Botten:
2,5dl mjöl (jag tog vetemjöl, men den ska egentligen göras med grahamsmjöl,
tycker dock den blir för seg och ”nyttig” för Saga då…)
250g lättkvarg
3msk flytande margarin
Rör ihop alla ingredienser, tryck ut i ett pajskal & förgrädda i ugnen, 200gr 12min
Steg 2
Färs:
500g kycklingfärs
1 påse tacokrydda (eller egen – googla)
2/3 burk tacosås
Stek färsen, häll i kryddorna (ev lite vatten) och häll i såsen.
Bre ut i pajskalet.
Steg 3
(detta steget kan man hoppa över om man vill ha den supernyttig, men jag tycker det passar när man gör paj till hela familjen)
Fyllning:
100g lättkvarg
100g lätt cremefraiche
3 msk majonäs
2 tärnade tomater
salt & peppar
Rör ihop allt – bred ut över färsen.
Steg 4
Topping & tillbehör:
Riven ost
Majs
Gurka & tomat
Nachochips
Toppa med maaaaassa riven ost & servera med majs, gurka&tomat & nachochips!
Supergott tyckte hela familjen!