
Pankopanerad lax & koreansk nudelsallad
Alltså jag smäller av.. godaste jag ätit på länge! Vet att listan ser lång ut där nere – men jag lovar. den är enkel att göra! 😀
Du behöver:
4 laxfiléer
1 ägg
Lite mjöl
Pankoströbröd
Äggnudlar (eller valfria)
1 morot
1/2 lök
tomat
gurka
mango
koriander
lime
Sås:
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk pressad lime
1 tsk socker
Chili (eller ta i det efter,
om småbarnen ska äta av allt..)
Topping:
Hackade jordnötter
Pressad lime
Chilimayo
Meeer soja
Meeeer koriander
Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt stå en stund. Skär löken i tunna strimlor/klyftor, grovriv eller hyvla moroten, tärna tomat & gurka, klipp koriander, och fram med mango från frysen. Lägg gärna ut på ett stort fat. Häll på såsen och blanda runt allt. Koka nudlarna, smaksätt gärna med lite soja, eller asiatisk fond. Låt svalna lite, blanda ner med grönsakerna. Laxen: Se till att den är ordentligt avrunnen. Rada upp tre skålar, en med mjöl, en med ett vispat ägg, och en med pankoströbröd. Doppa laxen i mjöl – ägg – ströbröd. Stek i olja i ca 2-3min på varje sida, salta& peppra. KLART! Lägg laxen ovanpå nudelsalladen & toppa med mer lime, koriander, nötter & kanske lite chilimayo!
SÅ JÄKLA GOTT! Hela familjen älskade det 😀 <3
Ska testa detta ikväll! 😀 Men vilken slags soya är det?
Oj, något sent svar heheh… blev det bra?? Vi brukar ha kikoman soya 🙂