
Chevrépizza
Enkel chevrépizza,
Perfekt fredagsmiddag när man vill slänga ihop något snabbt.
Du behöver:
*Pizzabotten (färdig rund, eller på rulle)
*Krossade tomater
(lite finare märke = mer smak)
*Chevré
*Parmaskinka el chorizo
Topping:
Honung, ruccola & valnötter
Gör såhär: Pensla på krossade tomater, valfritt hur mkt men jag gillar tuuuunnt lager. På med parma/chorizo & chevre. In i ugnen i ca 10min, tills osten börjat smälta. Ta ut – och toppa med ruccola, honung och valnötter (kanske lämna barnens nötter vid sidan om så dom tuggar ordentligt..).
TIPS!
*Vi brukar göra en liten hörna till Saga med vanlig riven ost & chorizo. Då tror hon att hon får samma som oss, hon gillar inte chevre än hehe…
*Om du har köpt pizzadeg på rulle – förgrädda den i ca 4-5min först – innan du slänger på krossade tomarer & det andra. Då blir den inte så ”degig”.