Header Image

Malin & Saga

Tips & recept på hemmagjord barnmat. Saga 23/1-2016

Egen plommonpuré

Publicerad,

Du behöver:
1 påse saltå kvarn ekologiska plommon
1 skalat och tärnat ekologiskt päron eller äpple

Gör såhär:
Lägg plommonen i blöt i ett par timmar – ta nytt vatten så det precis täcker och tillsätt päron/äpple. Koka i ca 15min och SPARA kokvattnet sen. Frys in det i istärningar och ha i smoothies, eller ge några tärningar att dricka om bebis är riktigt hård i magen. Mixa! Jag brukar ha kvar hälften i kylen, det håller sig i 1 vecka ca. Resten fryser jag in i burkar eller istärningar.

IMG_20160914_195758

Egen plommonpuré är både billigare, godare och mer koncentrerad än färdig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *