Header Image

Malin & Saga

Tips & recept på hemmagjord barnmat. Saga 23/1-2016

Fiskplättar

Publicerad,

VI hade en hel del hälleflundra hemma som min pappa & lillebror fiskat i Norge. Så ja, jag tog lite av denna lyxfisk och gjorde lite fiskplättar på till Saga, och dom blev grymt goda, passar absolut till hela familjen. Och man kan säkert göra det på vilken fisk man vill!

IMG_20161017_200434
Mysigt när hela familjen äter samma, även om det är i lite olika format..

IMG_20161018_123113

Du behöver:
230g fisk
1/2 dl dill
1/2 dl finhackad lök
1 dl ärtor (hela eller halvmosade)
1 dl finriven morot
1/2 dl ekologisk havredryck
1 ägg
1 msk mjöl
Vitpeppar
Paprikapulver
Smör el rapsolja att steka i

Gör såhär:
Skär fisken i bitar och kör i matberedare tillsammans med havredryck, lök, dill och hälften av morötterna & ärtorna tills det blir färs. Vi körde den till grov färs men gör konsistensen så den passar ditt barn. Sen rörde jag ner resten av ärtorna & morätterna, kryddor, ägg och till sist mjölet. Smält lite smör i en stekpanna, ta bort från värmen och klicka ut plättar och forma med sked till valfri storlek/tjocklek – grädda på medelvärme i några minuter på varje sida. Klart! Servera hela eller skär i stavar/strimlor/tärningar. Går utmärkt att frysa.

2 Kommentarer

  1. Blev kanonbra o riktigt goda! Tänker göra till hela familjen nästa gång! Körde mina i muffistformen i ugnen, fungerade lika bra!

    • Åh vad kul att höra 🙂 ja gör det! Jag ska själv äta dom sista vi har i frysen imorgon hehe! Bra att det fungerade i ugn med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *