Malin & Saga

Havre&kokoskakor

Improvisation när den är som bäst – mellis/snacks till mig & Saga.
Äggfria, glutenfria, sockerfria och om man vill – mjölkfria.

Du behöver bara fyra saker:
1 mogen banan
1 dl havregryn (malda eller hela)
1 dl kokos (malda eller hela)
25g smält smör (valfritt, man kan ta kokosolja istället, eller hoppa över helt- då blir dom dock lite torrare)

Gör såhär:
Mosa bananen och rör ner resten av ingredienserna. Tryck ut med fingrarna i valfria formar och grädda i ugnen på 200grader i ca 15-17min tills dom känns lagom fasta. Mina blev ca 1 cm höga. Nästa gång ska jag testa göra dom i bars-format istället, så slipper jag ta bort kanterna på Sagas (dom blev lite hårda nämligen). Servera sen antingen i småbitar som plocksnacks, eller hela, eller i stavar.

Tips om du gör dom runda: Värm dom några sekunder i mikron innan ni ska äta. Jag delade den ena (som en scones typ) och hade smör på den, supergott tyckte både jag och Saga..

IMG_20161020_191959

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats