Kikärtsbiffar
Kikärter innehåller massa nyttigheter, protein & järn. Jag köpte en påse okokta, följde anvisningarna på paketen och kokade hela påsen (500g) och det blev maaaaaaassa kikärter hehe. Så jag bestämde mig för att testa tre nya saker, först ut: Kikärtsbiffar:
Du behöver:
200g kokta kikärter
1,5dl gröna ärtor
1,5msk persilja
1 stor vitlöksklyfta
1/4 lök finhackad
0,5dl grädde
1 msk majsstärkelse
1 ägg
Riven parmesanost (valfritt)
Gör såhär:
Mixa allt utom ägg & parmesan till valfri konsistens. Jag mixade ganska slätt med stavmixer. Behöll några hela gröna ärtor som jag slängde i sist (hon äääälskar gröna ärtor och det är bra att ha ett *lockbete* när man testar nytt..) Smält lite smör/olja i en stekpanna och klicka ut smet till valfri storlek. Grädda på låg/medelhög värme, dom måste ligga på ett tag innan dom sätter sig och går att vända. När dom är klara så behöver dom ligga en stund också så att dom blir bra och fasta. Sen är dom toppengoda att servera med ex lite turkisk yoghurt & kokta morotsstavar.
Man kan frysa in de kokta kikärtorna! Så slipper man använda upp alla samtidigt. Jättesmidigt, jag gör det med alla bönor som jag koker upp själv.
Åh vad smart, då vet jag det till nästa gång 🙂 🙂 tack!