Kycklingfärslimpa
Denna gjorde jag när Saga var 10mån och den blev en storhit – tror vi ska slänga ihop den snart igen här hemma. Mat som går att förbereda och frysa in är kanon när man har ont om tid efter förskolan och maten ska upp på bordet snabbt!
Du behöver:
500g kycklingfärs
1/2 finhackad lök
1,5 finhackad paprika
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk ströbröd (valfritt)
Vitpeppar & paprikapulver
Gör såhär: Rör ihop alla ingredienser – lägg bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca 40min. Det samlades en del vätska på slutet, så när jag tagit ut den öste jag ur vätskan med en sked. Lyft upp med pappert under fortfarande, skär i skivor – låt stå så tills den svalnar och får ”sätta” sig. Är direkt, eller frys in skivorna styckvis.