Muffins med grötpulver
Vi kör vidare på muffins här hemma, som plock, mellis eller efterrätt!
Här är en variant med grötpulver i, kanon med lite extra vitaminer.
Du behöver:
1 ekologisk banan
1 dl ekologisk havredryck
3 ekologiska ägg
1,5 dl grötpulver (vi tog hipps ekokogiska risgröt)
Mixa ägg, banan & havredryck – rör ner grötpulver och häll i muffinsformar.
Grädda på 200grader i 15-20min.
Såhär blev resultatet! Såklart lite ”kletigare” än vanliga muffins men dom går
bra för bebis att hålla i och bita av tuggor själv.
Vi testade en matigare variant också eftersom det är svårt att få i lilla fröken här hemma riktig mat just nu..
”Falukorvsmuffins”
Du behöver:
3 ekokogiska ägg
1 dl ekologisk havredryck
1 dl grötpulver
2 dl valfri ingrediens (vi tog 1,5dl riven falukorv & 0,5dl blomkålsris)
Gör såhär: Rör ihop alla ingredienser – häll i formar och grädda på 200grader i ca 12-15min.
Dessa fastnade rejält trots mycket olja/smör i formen, så dagen efter gick jag och handlade…….
Sikikonformar!
Så fina och sååååå bra, allt lossnar från dom! Hittade dom på Cervera, men finns säkert
i flera andra köksaffärer!