Header Image

Malin & Saga

Tips & recept på hemmagjord barnmat. Saga 23/1-2016

Muffins med grötpulver

Publicerad,

Vi kör vidare på muffins här hemma, som plock, mellis eller efterrätt!
Här är en variant med grötpulver i, kanon med lite extra vitaminer.

Du behöver:
1 ekologisk banan
1 dl ekologisk havredryck
3 ekologiska ägg
1,5 dl grötpulver (vi tog hipps ekokogiska risgröt)

Mixa ägg, banan & havredryck – rör ner grötpulver och häll i muffinsformar.
Grädda på 200grader i 15-20min.

IMG_20161008_200952
Såhär blev resultatet! Såklart lite ”kletigare” än vanliga muffins men dom går
bra för bebis att hålla i och bita av tuggor själv.

Vi testade en matigare variant också eftersom det är svårt att få i lilla fröken här hemma riktig mat just nu..

”Falukorvsmuffins”

Du behöver:
3 ekokogiska ägg
1 dl ekologisk havredryck
1 dl grötpulver
2 dl valfri ingrediens (vi tog 1,5dl riven falukorv & 0,5dl blomkålsris)
Gör såhär: Rör ihop alla ingredienser – häll i formar och grädda på 200grader i ca 12-15min.

IMG_20161011_201630
Dessa fastnade rejält trots mycket olja/smör i formen, så dagen efter gick jag och handlade…….
Sikikonformar!

Så fina och sååååå bra, allt lossnar från dom! Hittade dom på Cervera, men finns säkert
i flera andra köksaffärer!
IMG_20161011_124007

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *