
Vietnamesiska sommarrullar
Äntligen tog jag tag och provade detta. Jag ÄLSKAR sommarrullar, tar alltid det på asiatiska bufféer, äter det utomlands, eller ibland till lunch i asiatiska kök. Men herregud vad gott det blev när man gjorde det själv!
Du behöver:
Rispapper
Vannameiräkor
(eller kyckling, eller inget alls)
Vitlök & chiliflakes
Morot – finstrimlad
Gurka – finstrimlad
Glasnudlar
Koriander (eller annan ört)
Hoisinsås
1dl hoisinsås
Saften från 1/2 lime
1dl hackade jordnötter
1 msk vatten
Chiliflakes
Sojasås
1dl soja (vi har kikkoman)
1 pressad vitlöksklyfta
1msk finhackad ingefära
1tsk socker
1 pressad lime
Chiliflakes
Gör såhär: Rör ihop såserna. Smaka av med ingredienserna och piffa tills du tycker dom är goda! Stek räkorna i olja, pressad vitlök & chiliflakes. Kanske lite pressad lime på slutet. Låt svalna. Koka glasnudlarna – smaksätt ev med lite asiatisk fond, sesamolja, eller lime. Låt svalna. Doppa rispappert i ljummet vatten tills det börjar bli mjukt. Lägg på en tallrik, och lägg några räkor på rad i mitten. Lägg sen lite gurka, morot, glasnudlar & koriander på. Lyft över ena kanten intill, pressa och rulla ihop, in med kanterna, och rulla hela vägen. KLART! Lite pilligt men man får in det efter dom första två 🙂 Avnjut, och doppa i såserna! SÅÅ GOTT! 😀 <3