
Grön ärtsoppa
Grön ärtsoppa med halloumi & parmachips.
Denna soppan är ju bara SÅ god. Vi har den som förrätt ibland om vi har gäster, då kan man toppa med typ parmachips eller bacon – och en klick creme fraiche. Nu valde vi att tillsätta lite halloumi också, så den blev lite matigare – och hade den som huvudrätt.
Du behöver (till ca 3stora port):
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600g gröna ärtor
6dl vatten
1,5-2dl grädde (vi hade havre)
grönsaks el kycklingbuljong
salt & peppar
Topping:
parmaskinka
halloumi
Gör såhär: Hacka lök & vitlök grovt – fräs i olja någon minut. Tillsätt ärtor, vatten, grädde & buljong. Koka upp och låt koka 2-3min. Mixa slät. Smaka av med salt&peppar. KLAR! Enkelt va?
Tärna eller strimla halloumi och stek lite snabbt i olja. Parmachipsen: Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på varmluft, 200grader i några minuter tills dom börjar stelna. Ta ut och låt svalna, sen är dom klara!