Bebischeesecake
Här kommer receptet på Bebischeesecaken jag hade på Sagas barnkalas i januari. Smaskens tyckte både mammor och bebisar!
Botten: Här tog jag resterna från Sagas tårtbotten som jag hade fryst in (bläddra ner i flödet) och smulade grovt, sen rörde jag ner 75g smält smör, tryckte ut i en form, och körde i ugnen på 175grader i ca 10-15min. Man kan säkert göra liknande med sockerfria kakor/kex typ.
Såhär gör du fyllningen:
Mixa 1-2 bananer och ett halvt paket mango. Vispa ner 300g philadelphia med elvisp och vispa en stund. På slutet vispar du ner ca 9tsk chiafrön. Vispa 2dl grädde + 1krm vaniljpulver ganska hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Smeta ut den i formen på botten när den svalnat. Låt stå i kylskåpet över natten och gå loss med goda frukter & bär som topping! (Denna passar från ca 10mån)
Det lät gott! Och inte särskilt krångligt att göra heller, kul!
Eller hur, den är supergod!