Nyttiga mellanmål | Malin & Saga
sagasbarnmat

Malin & Saga

Annons

Nyttiga mellanmål

Här kommer lite vuxentips (eller ja, en del passar ju barn också) som efterfrågats. Lite tips på nyttigare mellanmål. Finns ju dock olika syn på vad som är “nyttigt”. Även om man äter nyttigt, så måste målen vara mättande.. jag tror på att alltid ha med både kolhydrater, fett & protein i alla måltider (ibland inte i melliset dock). Jag är ganska anti light-produkter, sötningsmedel, och 0% yoghurt, kvarg och keso då jag tycker det mättar NADA och man äter bara massa skit sen ändå. Många som vill gå ner i vikt har problemet att dom äter för lite kalorier – och då händer det inget på vägen efter ett tag.

Här är några av mina favoritmellis:

*2st majskakor med jordnötssmör & 1/2 skivad banan. 
*2st majskakor m. smör & 1st skivat ägg. 
*2st majskakor – 1/2 avokado + 1ägg
*2dl yoghurtkvarg, lite kokos, naturella nötter & skivad banan
*2dl grekisk yoghurt, nötter & honung.
*2 knäckebröd med makrill i tomatsås
*2 knäckebröd med skagenröra&mosad avokado
*2 knäckebröd med tonfisk&majonäs

Ja, flera av dessa låter lite “halv-onyttiga” men det är små mål, fett är viktigt, och viktigast av allt – är att äta saker man tycker är GOTT! Kommer aldrig sitta och äta naturell kvarg och klökas “bara för att det är nyttigt” hahaha… sån waste! Ät det du tycker är gott – balans är viktigt för motivationen också!

MEN – vill man äta naturell 0% kvarg ändå – gör det! Men komplettera gärna med typ lite nötter, kanske lite honung, och banan. Såklart funkar det bra som utfyllnad, men glöm inte sakerna som faktiskt är bra och mättar.

Har man svårt att få till mellis så är egentligen mitt enda tips – PLANERA. Bunkra upp och ta med allt till jobb på måndagen så du har allt för hela veckan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sagasbarnmat

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats